Інтенсивність обстрілів бойовиків українських позицій за минулу добу дещо зменшилася порівняно з попередніми днями, проте важкою залишається ситуація поблизу Донецька і в західних і північних передмістях Горлівки. Про це повідомили у прес-службі РНБО.

Так, на луганському напрямку бойовики зосередили вогонь по позиціях українських військовиків у районі Станиці Луганської, обстрілявши їх з мінометів і протитанкових гранатометів в темний час доби. Вдень вони обстріляли з мінометів позиції сил АТО поблизу сіл Оріхове і Золоте Попаснянського району, а поблизу с. Кримське Новоайдарського району застосували вогнепальну зброю.

На донецькому напрямку стрілянина з боку бойовиків не припинялася протягом всієї доби. Так, бойовики обстріляли з артилерії калібру 152 мм українські позиції поблизу сел. Курдюмівка. Також важку заборонену мінськими домовленостями артилерію бойовики застосували поблизу с. Семигір'я. Протягом цілої доби члени незаконних збройних формувань вели обстріл позицій сил АТО в західних передмістях Горлівки з мінометів, станкових гранатометів і стрілецької зброї.


На маріупольському напрямку спостерігалося відновлення бойових дій, порівняно з відносним затишшям, яке мало місце протягом останніх декількох днів. У першій половині дня противник вів танковий обстріл українських позицій під Волновахою. Вранці снайпер провів обстріл позиції українських військових поблизу Широкиного, а пізно ввечері бойовики обстріляли їх із зенітних установок і великокаліберних кулеметів. Також протягом дня були обстріляні позиції українських вояків у районі с. Чермалик.