Під час артилерійського обстрілу бойовиками району селища Вільхове Луганської області загинули 2 українських бійці, а один отримав поранення. На Донеччині також поранено 2 військових.

Новину повідомляє «Преса України» з посиланням на власне джерело в зоні АТО.

З восьмої вечора 2 серпня по сьому ранку 3 серпня незаконні збройні формування 9 разів порушували режим припинення вогню в Луганському секторі зони АТО. Найжорсткішим був обстріл сил АТО, які захищають позиції поблизу Вільхового. Тут бойовики протягом двох годин, розпочинаючи з десятої вечора, вели вогонь із 152-міліметрової артилерії. Вогонь з боку сил АТО не відкривався. В результаті ЗСУ понесли втрати: один поранений та двоє загиблих.

Окрім того на Луганському напрямку були обстріляні позиції української армії в районі Станиці Луганської та інших населених пунктів. При цьому бойовики застосовували міномети 82-мм й 120-мм, зенітні установки, АГС-17 та ДШК.

На Донецькому напрямку було навіть більш гаряче – з опівночі по сьому ранку НЗФ встигли 19 разів порушити Мінські угоди, відкривши вогонь з танку, артилерії, АГС-17, мінометів та стрілецької зброї. Двоє українських військових з цього сектору зони АТО отримали поранення.

Активізувалися бойовики і в напрямку Маріуполя, де останнім часом було спокійно. За останні 7 годин тут зафіксовано 6 обстрілів, в тому числі з мінометів і ствольної артилерії. На Артемівському напрямку НЗФ лиш двічі відкривали вогонь.

ОНОВЛЕНО

В зоні АТО за добу загинули четверо і поранені 15 українських військових. Про це в ході брифінгу заявив речник адміністрації президента з питань антитерористичної операції Андрій Лисенко, - передає канал 112 Україна.

«За минулу добу внаслідок бойових дій 4 українських військовослужбовців загинули, 15– було поранено», - сказав він.

Відзначається, що всього за минулу добу бойовики 99 разів порушили режим припинення вогню: п'ять разів бойовики застосовували артилерію, 33 – міномети, 81 - гранатомети і стрілецьку зброю, п'ять разів били з танка.