У п’ятницю, 31 липня, відбулася одна з найважливіших подій в сфері електронного уряду – IT-волонтери разом з керівництвом ДАІ і МВС запустили на порталі державних послуг iGov найбільш потрібний (за підсумками голосування серед користувачів) сервіс -реєстрація авто з пробігом в МРЕВ.

Про повідомляє IT-директор ПриватБанку Дмитро Дубілет, - передає Вusinessua.

Поки що послуга запущена в тестовому режимі в Києві та Дніпропетровську.

«Експерти оцінюють корупційний оборот навколо цієї послуги на рівні 0.2-0.5 мільярди гривень на рік. Дозвольте повторити: до півмільярда гривень на рік. Це той обсяг корупції, який ми сподіваємося звести мало не до нуля до кінця цього року», – підкреслив Дубілет.

Як працює нова послуга:

• на сайті iGov потрібно заповнити коротку форму (попередньо скориставшись входом через BankID), вибрати бажані час і дату візиту МРЕВ

• на e-mail приходить рахунок для оплати, який можна оплатити в будь-якому банку заздалегідь

• на призначений час необхідно відвідати МРЕВ з авто і необхідним пакетом документів. Там проходиться огляд авто, перевіряються видаються нові номери і техпаспорта.

Як запевнив Дубілет, через 1-2 тижні розробники проекту обіцяють налаштувати можливість оплати послуги через Інтернет-еквайринг в кілька кліків. «Перший час комісія за обробку платежу буде нульовий. Також розглядається можливість віддаленого отримання номера і техпаспорта», написав він.