В Нововолинській багатоповерхівці немає належної вентиляції. Технічна документація зникла. Квартири перетворюються на газові камери. Біда може статися будь-коли, - пише Нововолинськ діловий.

Чимало таємниць приховує будинок №3 у 5-му мікрорайоні Нововолинська. Його будували й здавали в експлуатацію різні організації: і з Луцька, і з Нововолинська. Епопея тривала так довго, що позникали не лише будматеріали, труби, кошти. Зникла безслідно навіть деяка документація.

І тепер будинок, зведений із грубими порушеннями будівельно-технічних норм, опинився на межі біди.

Розповідає мешканка Віра Здрок:

— Будинок зданий із такими проблемами на сьогодні… Якщо в газовому господарстві дізнаються, що в нас вентиляційні канали виходять на технічний поверх, а далі нічого нема, то взагалі відключать газ. Це не дай Боже якогось застою повітря чи ще чогось — у нас може бути взагалі вибух чи критична ситуація. Ми не хочемо до того доводити. Та й будинок буде без газу.

Колись казали, що мали закладати у кошторисі проектно-технічну документацію. На неї потрібні великі кошти, але ж це не приватний сектор — це великий будинок, питання треба вирішити на нормальному рівні. Будинок існує… а чи довго він проіснує?..

— Хто допустив таку технічну промашку?

— Невідомо. Документація зникла, ми її не можемо відновити, нам потрібні державні важелі, щоб знайти бодай аналогічну документацію й вивести ті канали на покрівлю. БО В НАС НА ОДНОМУ РІВНІ КАНАЛІЗАЦІЙНІ ВИХОДИ Й ВЕНТИЛЯЦІЙНІ. Вони на технічному поверсі. Це неприпустимо ні за якими нормами.

— Хто здавав будинок?

— Перший під'їзд - фірма «Сантехмонтаж», а два інші — не володію інформацією. Але там і там нема належної вентиляції.

Колись планували: здаватимуть перший під'їзд - закладуть кошторис на проектно-технічну документацію і виконають ці роботи. Однак на сьогодні нічого не зроблено.

— Це один такий будинок на весь Нововолинськ?

— Та, мабуть, один такий на всю Волинську область!..