Широкине може залишитися мілітаризованою зоною, заявив прес-секретар штабу АТО Анатолій Стельмах в ефірі телеканалу 112 Україна.

«Щодо Широкиного, там тривають переговори щодо демілітаризації цієї зони. На сьогоднішній день всі висоти перебувають під нашим контролем. Якщо будуть досягнуті певні домовленості, можливо, ця зона залишиться мілітаризованою, але це вже рішення політичного керівництва країни», - сказав він.

Стельмах також зазначив, що сепаратисти не змінили свою звичайну тактику обстрілів і продовжують застосовувати заборонене мінськими домовленостями озброєння.

Найбільш «гарячими точками», за його словами, залишаються Піски, Опитне, Авдіївка. «Це населені пункти, які розташовані поблизу Донецька, і з боку Донецька чи донецького аеропорту ведеться по них обстріл», - повідомив спікер АТО.

Зазначимо, жителі Маріуполя виступають проти демілітаризації Широкиного, в процесі якої село повинні залишити українські військові (підрозділи сепаратистів вже залишили позиції). У Широкиному повинні встановити постійні пости спостерігачів ОБСЄ.

Як повідомлялося, напередодні президент України Петро Порошенко повідомив, що ЗСУ залишаться на висотах поблизу Маріуполя.