Попри те, що шоста черга часткової мобілізації вже добігає до завершення, в області її виконали лише на 34%.

Про це під час оперативної наради в облдержадміністрації 3 серпня повідомив виконувач обов’язків обласного військового комісара Роман Кулик, - передає Інформаційне агентство Волинські новини.

З його слів, заходи шостої черги часткової мобілізації триватимуть до 17 серпня. За станом на 3 серпня мобілізовано 34% особового складу від плану мобілізаційного завдання. Найвищий відсоток виконання плану – у Горохівському районі (55%), натомість у Луцьком районі план виконано на 29%, у Ратнівському – на 19%, Любомльському -15%. За рахунок громадян, призваних військкоматами області на військову службу за контрактом, у період проведення шостої черги мобілізації мобілізаційне завдання для Волині зменшене на 1%, тому необхідно активізувати роботу щодо відбору на військову службу за контрактом.

Говорячи про стан виконання завдання з оповіщення військовозобов’язаних, Роман Кулик повідомив, що у Любешівському районі оповістили лише 18%, завершили оповіщення у Ківерцівському районі та майже завершили у Горохівському районі.