Керівників окремих підприємств на Волині бентежить той факт, що внаслідок мобілізаційного процесу може зупинитися робота установ через брак працівників. Про це повідомляє Волинська правда.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови Волинської ОДА, яку провів його заступник Сергій Кошарук.

Зокрема, до в.о. обласного військового комісара Романа Кулика звернулися із проблемним запитанням. Так, керівники Нововолинського та Ковельського АТП стурбовані тим фактом, що із підприємства під мобілізацію потрапило чимало працівників, це й водії і механіки тощо.

Їх забирають на службу по кількадесят чоловіків, а тому потроху зупиняється робота підприємств. Водночас, у центрі зайнятості не вистачає ресурсів, аби замінити мобілізованих спеціалістів.

Своєю чергою, Роман Кулик запевнив, що проблема вирішиться. За його словами, призив одразу всіх не передбачений, тож комісаріати повинні розробити графік і правильним чином зорганізувати здійснення призиву. Водночас, оповіщення громадян триватиме й на далі.

Окрім того, Сергій Кошарук зазначив, що до оповіщення треба віднестися серйозно та не ігнорувати його, оскільки таким чином відбувається перевірка громадян.

«За ті часи, коли увага нашому війську приділялася на низькому рівні, була утрачена ресурсна база. Можливо, згодом буде оголошена повна мобілізація, тому треба відноситися до повістки та медогляду таким чином, що це йде перевірка громадян і у разі анексії треба буде діяти активно», - наголосив Кошарук.