Дітки з особливими фізичними потребами у рамках проекту Арт-терапія «Ліпка глиною» навчаються творити різноманітні вироби з глини.

Так, днями спробувати себе у ролі справжнього майстра гончарства мали можливість діти з діагнозами аутистичного розладу ДЦП. Про це повідомляють у прес-службі Фонду «Новий Луцьк».

Подібні заняття відбуватимуться до кінця року за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» та громадської організації «Зірка надії». Організатори зазначають, що відвідування таких майстер-класів стимулює уяву, розвиває творчі здібності та створює можливості для соціалізації дітей з різноманітними нозологіями.

«Діти з обмеженими можливостями – це особливі діти, які вчать нас доброті та благодійності. Допомогти їм відчути себе справжніми майстрами справжнє задоволення», – йдеться у повідомленні.

Варто зауважити, що попри обмежені фізичні можливості, дітки із синдромом Дауна та дитячим церебральним паралічем створюють справжні витвори мистецтва, подекуди в рази кращі за своїх однолітків, які не мають проблем зі здоров’ям.