У тих районах, де не проводять оптимізацію мережі навчальних закладів, до кінця року може не вистачити коштів на зарплату вчителям. Таку інформацію 3 серпня під час оперативної наради у Волинській облдержадміністрації озвучила заступник начальника управління освіти, науки та молоді Людмила Плахотна, - передає Волинський інформаційний портал.

Посадовець розповіла, що станом на 15 липня у десяти районах області порушено питання про закриття 36-ти та реорганізації чотирьох малочисельних шкіл. Попередню згоду надали вже п’ять громад Ковельського району, прийняли рішення дві сільські ради у Турійському районі та є подібні рішення районних рад щодо семи шкіл у Горохівському та Локачинському районах. Припинила існування одна школа у Старовижівському районі, де батьки самі забрали документи.

«Однак у окремих районах – Ківерцівському, Любешівському та Шацькому, немає ніяких спроб щодо оптимізації», - зазначила Людмила Плахотна. «Ми передбачаємо, що у таких районах до кінця року не вистачатиме коштів на захищені статті», - додала вона.