Українські прикордонники та бійці ЗСУ відбили дві атаки проросійських бойовиків на блокпост «Мар’їнка».

Про це повідомили у прес-службі Держприкордонслужби.

Згідно з повідомленням, спочатку терористи обстріляли блокпост сил АТО з мінометів.

«Провівши мінометний вогонь група бойовиків застосовуючи стрілецьку зброю спробувала наблизитися до місця несення служби українських військових та вийшли на відстань до 50 метрів. У відповідь українськими захисниками був відкритий вогонь на ураження, що змусило ворога відступити. Під час відбиття атаки також застосовувалися і гранати», - розповіли у відомстві.

За деякий час бойовики знову повторили спробу штурму блокпосту «Мар’їнка».

«20 нападників з лісосмуги, яка знаходиться неподалік, намагалися скрито підібратися до позицій військовослужбовців. Захисники блокпосту зі стрілецької зброї та гранатометів відкрили по нападникам вогонь та змусили їх відступити», - зазначили у прес-службі.

За даними ДПСУ, протягом понеділка бойовики ще тричі обстріляли даний блокпост, а починаючи з 22.00 періодично почали вести вогонь з мінометів. Крім того, під вогонь потрапили блокпости «Золоте» та «Майорськ».

Ще два рази вони намагалися уразити прикордонні наряди, які несли службу неподалік лінії розмежування. Під час вогневих протистоянь ніхто з українських військових не постраждав.