Виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради провів відкриті торги на закупівлю робіт на майже 20 мільйонів гривень для будівництва системи водопостачання в місті. Переможцем відкритих торгів обрали місцеве приватне підприємство «Мале підприємство Сантехмонтаж».

Зазначимо, що фірма отримає з держбюджету 19 595 570, 40 гривень для виконнання будівельних робіт в рамках реалізації проекту «Чиста вода на Побужжі - Транскордонна система водопостачання Володимира-Волинського та Грубешова – ФАЗА ІІ» по програмі транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013». 

За офіційними даними Володимир-Волинської мерії на території міста знаходиться 6 артезіанських свердловин, які в свій час були передані управлінню водопровідно-каналізаційного господарства в експлуатацію і забезпечували водою окремі будинки або підприємства та частково використовувались для стабілізації тиску у районах.

На сьогоднішній день із шести локальних свердловин працює лише одна, яка забезпечує водою колишні військові містечка №3 та №4 та частково приватний сектор прилеглих вулиць, решта 5 свердловин тимчасово не експлуатують.

Для забезпечення якісною питною водою населення міста, доведення її якості до вимог ДСанПіН 2.2.4-171-1 в УВКГ розпочато реалізацію проекту «Чиста вода на Побужжі» в рамках транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна».

Згідно фази «2 на 2013-2015 рр. даного проекту планується здійснити роботи по реконструкції НС І та ІІ підйомів центрального водозабору, будівництво РЧВ на 2000 м3, будівництво майже 3 км. вуличних водоводів.

Відтак, реконструкція НС І та ІІ підйомів включає в себе заміну енергозберігаючого обладнання на артсвердловинах і НС ІІ підйому, реконструкція станції знезалізнення, заміна регулюючої та запірної арматури на НС ІІ підйому міськводозабору, встановлення електролізної установки для виготовлення гіпохлориту натрію та модернізація гіпохлоритної станції для знезараження води, здійснення автоматизації та диспетчеризації процесів видобування, очистки, знезараження та транспортування води, зонування мереж, встановлення приладів обліку на стадії її видобування, очистки та транспортування, встановлення приладів побудинкового  обліку води.