У селі Смолигів Луцького району – справжнє свято. Після двох десятків років реконструкції і будівництва сільська малеча нарешті зможе відвідувати власний дитсадок, який, до того ж, споруджений за новими європейськими технологіями. На відкриття закладу прийшла чи не вся сільська громада, завітало і чимало гостей з районного і обласного центрів, - інформує ВОДТРК.

Зі слів директора будівельної компанії Володимира Книша, споруджували приміщення за сучасними технологіями, враховуючи те, що у ньому перебуватимуть діти: «На об’єкті використовувалися всі сучасні технології, лаки, фарби такі щоб дітвора не страждала від парів, шкідливих фарб. Передбачена і тепла підлога, євровікна, всі умови по утепленню виконані, як по даху, так і по підлозі».

За словами завідувачки дитсадка Тетяни Притульської, у Смолигові мешкає близько сотні діток до шести років. Тож, дошкільний заклад для села був вкрай необхідним. Колектив дитсадка уже повістю укомплектований, у навчальному закладі працюватимуть і молоді спеціалісти: вихователі, няні; буде медсестра, повар і техпрацівник.

Дитсадок у Смолигові називатиметься «Казка». Аби його облаштувати, а також придбати меблі, кухонне начиння, іграшки та книги об’єдналися місцеві підприємці. А от німецькі партнери подарували дитсадку постільну білизну.