Державне підприємство «Волиньторф» хочуть вилучити з переліку об’єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2015 році. Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності та боротьби зі злочинністю 5 серпня.

Члени комісії підтримали проект звернення до Кабінету Міністрів України щодо вилучення державного підприємства «Волиньторф» у складі Українського концерну торф'яної промисловості «Укрторф» з переліку об’єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2015 році затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 травня 2015 року № 271 «Про проведення прозорої та конкурентної приватизації у 2015 році».

Голова комісії Володимир Навроцький заявив, що абсолютно підтримує подібне звернення і запропонував внести його на розгляд сесії. Члени комісії погодилися із депутатом і згодом питання розглядатиметься уже на черговому засіданні облради.

Своєю чергою, раніше депутат Волинської обларди Сергій Слабенко заявляв, що правоохоронці не хочуть займатися мільйонними оборудками на ДП «Волиньторф»Причиною цього, на думку депутата, є намагання якомога його здешевити, коли постане питання приватизації концерну «Укрторф».

Як розповідав голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, є два варіанти розвитку ситуації в подальшому на ДП «Волиньторф»: прохати у держави передати підприємство у комунальну власність або ж розпочати процес корпоратизації. Що ж до першого, то тут – чимало запитань, пов’язаних із наявними на ДП боргами, про які доведеться думати тутешній владі.