Сьогодні, 11 серпня оголошено у Сокальському районі Днем жалоби. В суботу, 8 серпня в зоні проведення АТО загинув уродженець Сокаля – Роман Євгенович Галас, який був командиром взводу 16-го окремого мотопіхотного батальйону Збройних Сил України. Відтак розпорядженням голови райдержадміністрації 11 серпня оголошено у Сокальському районі Днем жалоби, - пише Щоденний Львів.

На знак скорботи за загиблим у День жалоби рекомендовано приспустити Державний Прапор України із траурною стрічкою на адміністративних будівлях органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств та закладів, державних підприємств, установ, організацій на території району. Також рекомендовано органам місцевого самоврядування скасувати проведення розважально-концертних заходів, спортивних змагань, внести відповідні зміни до програм ТРК «Сокаль».

Про це повідомили сьогодні, 11 серпня, на сайті Сокальської райдержадміністрації. Натомість місцеві інтернет-видання повідомляють:

«8 серпня під час виконання бойових дій поблизу Артемівська загинув командир взводу 16-го окремого мотопіхотного батальйону, старший лейтенант, уродженець міста Сокаль 39-річний Галас Роман Євгенович. Він був мобілізований у лютому 2015 року під час четвертої хвилі мобілізації. У нього залишилися дружина та 14-річна донька.

 

Роман народився 1 грудня 1975 року. Після закінчення Сокальської школи №1 із золотою медаллю навчався у Львівському університеті імені Івана Франка на географічному факультеті.

Одружився і переїхав в селище міського типу Млинів Рівненської області. Працював у Луцьку на заводі, звідки був призваний на службу.

Учора труну з тілом Романа привезли у Млинів. У Свято-Михайлівському храмі відбулося прощання з героєм.

Сьогодні його тіло зустрічатимуть у Сокалі на Львівщині. Жалобна процесія йтиме до пам’ятника Тарасові Шевченку, потім до будинку по вулиці Григоренка, де живуть батьки Романа, до Сокальської гімназії, церкви Святих апостолів Петра і Павла, де відправлять панахиду. Поховають Романа Галаса на новому цвинтарі поряд з двома іншими сокальськими героями, які полягли у зоні АТО, Віктором Сиваком та Романом Лагном.

Сьогодні на Сокальщині оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав голова Сокольської РДА Олег Кожушко.