Український кордон з Республікою Білорусь, який простягається вздовж Волинської області, огородять новими стовпами та знаками з символікою обох держав. Зокрема, Луцький прикордонний загін вже провів тендер на закупівлю матеріалів.

Таким чином, торги виграло ТОВ «УМС ПОЛІЕСТЕР», яке зобов'язалось до кінця 2015 року забезпечити військову частину 9971 Державної прикордонної служби України (м.Луцьк, вул.Стрілецька, 6) розмежувальними стовпами та знаками. Вже 31 липня цього року з підприємством було підписано угоду.

Вартість закупівлі становить 4,684 мільйонів гривень. Зокрема, стовпи та знаки для волинського кордону з Республікою Білорусь купують за кошти державного бюджету України.

За умовами тендеру, замовлено: 132 прикордонних стовпи з українською символікою на залізобетонному фундаменті, 48 спільних прикордонних знаків з українською та білоруською символікою на залізобетонному фундаменті; 340 спільних прикордонних знаків з українською та білоруською символікою з фундаментом на основі металевої гвинтової палі.

Тож вже незабаром на кордоні з Республікою Білорусь можна буде побачити нові розмежувальні стовпи та знаки.