Історія, яка завершилася для одного з її фігурантів ув'язненням на три роки, трапилася у Ковелі. Біля одного з супермаркетів міста між двома компаніями виникла словесна суперечка щодо правил поведінки в громадських місцях.

Шарпанина переросла в бійку. Саме тоді хтось із натовпу вигукнув, що необхідно тікати, оскільки б'ють «розочки із пляшок». Всі швидко сіли в машини та поїхали з місця події. Через кілька хвилин зупинились, намагаючись з'ясувати що трапилось.

За словами потерпілого, він на вулиці зробив зауваження хлопцю, який справляв природні потреби поруч з магазином. Останній агресивно відреагував на зауваження та розпочав шарпанину в магазині. Оговтавшись від сутички, вони вирішили все ж таки поїхати в баню і відпочити. Саме туди і приїхав, так би мовити, представник від хлопців, яким зробили зауваження, - 39-річний рецидивіст. Він похвалився кримінальним минулим, погрожував, що спалить машини та всіх в бані заживо.

Як зазначають потерпілі через постійний крик неможливо було щось пояснити чи з'ясувати, не видно було скільки людей на вулиці, проте біля бані на дровах дійсно лежала сокира, тому в них виникло відчуття реальної загрози. Побоюючись за життя, погодились виконати вимоги незнайомця, який вимагав 1500 дол США для владнання конфлікту.

Так, як при собі хлопці таких грошей не мали, то як гарантію того, що наступного дня кошти будуть сплачені - передали «захиснику» техпаспорт на «Фольксваген Пассат».

Наступного дня, дізнавшись про кримінальну репутацію цього бравого молодика, хлопці вирішили повідомити про вимагання в міліцію, оскільки розуміли, що заплативши йому один раз, змушені будуть платити постійно.

Працівники правоохоронних органів зафіксували зібрані потерпілими кошти в сумі 1500 дол США та попросили повідомити про місце зустрічі. Того ж дня після обіду під час передачі коштів затримали спритника, який у минулому відбував покарання за скоєння розбійного нападу, хуліганство та злочини, пов'язаних із незаконним обігом наркотиків.

У Ковельському міськрайонному суді обвинувачений заперечував такий сценарій подій. Він заявив, що повертаючись додому після роботи, зустрів біля магазину «Слайга» свого друга. За словами товариша його з братом побили незнайомі молодики й забрали всі золоті речі. Охоронець магазину підтвердив факт бійки, тож він вирішив допомогти друзям повернути ювелірні прикраси. Ці пошуки привели їх в баню в с.Колодниця, де й відпочивала комнапія цих молодиків. Після тривалих доводів, що вони вчинили не порядно і що після бійки зникло золото чоловіки дійшли згоди, що гроші за втрачені речі потрібно повернути. За зниклі речі волинянин запросив 1500 доларів США. Наступного дня в домовлений час другові обвинуваченого не вдалося прийти на зустріч, тому він самостійно зустрівся з тим чоловіком в барі «Пивна станція» та обміняв техпаспорт на домовлену суму грошей.

Проте, головуючий суддя Тетяна Денисюк аналізуючи наведені докази й покази свідків вважає доведеною вину обвинуваченого у вчиненні вимагання поєднаного з погрозами знищення майна та завдання тяжких тілесних ушкоджень. Також не спростовують, а навпаки підтверджують висновки суду надані квитанції про вартість зниклого золотого виробу на рівні 6966,68 грн, тож сума в 1500 дол США, що еквівалентно 23566,05 грн., що значно перевищує вигадану шкоду і вимагалась безпідставно.

Тому суд визнав обвинуваченого винним у вимаганні та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки 6 місяців. Кошти в сумі 1500 дол США суд зобов'язав повернути потерпілим.