Депутати облради хочуть включити Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки у програму розвитку області, аби залучити керівництво Волині та Луцька до розвитку університету.

Про це йшлося під час сесійного засідання Волинської обласної ради, - пише Волинська правда.


Відтак, депутат облради Святослав Кравчук звернувся до голови Волинської ОДА, голови обласної ради та Луцького міського голови, аби вони долучилися до розвитку СНУ ім. Лесі Українки.


Обранець громади повідомив, що Волинський ВУЗ нині є одним із провідних у державі. Ректор університету займається включенням закладу у європейський науковий простір. Водночас, назріло питання створення наукового парку за рахунок грантових програм, де створюватимуться лабораторії.


Святослав Кравчук наголошує, що робота над розвитком університету відбувається за участі ректора закладу, втім ніяких зусиль до цього не докладають обласні та місцеві владці.


Тому, обранець громади просить включити ВУЗ до програми розвитку області, аби керівництво Волині та Луцька посприяло розвитку університету. Пропозицію депутата підтримали більшість його колег.