Правоохоронці затримали в Києві на станції метро «Вокзальна» чоловіка, який мав при собі запал до гранати та два електродетонатори без маркування. Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС України в місті Києві.

«Інспектор відділу громадської безпеки Лінійного управління в метрополітені під час несення служби на станції метро «Вокзальна» побачив підозрілого чоловіка з великим рюкзаком за плечима. Співробітник міліції попросив пасажира прослідувати до кімнати міліції, що на станції. У присутності двох понятих перевірили вміст його багажу. Серед особистих речей було виявлено запал до гранати та два електродетонатори без маркування», - йдеться в повідомленні.

Затриманого доставили до Лінійного управління в метрополітені для дачі показів. Вибухонебезпечні предмети правоохоронці вилучили та направили на експертизу до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України в Києві. У міліції також зазначають, що, за словами 32-річного уродженця Волині, ці предмети він знайшов та збирався їх використати під час риболовлі.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї - крім гладкоствольної мисливської - бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Наразі підозрюваного затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального Кодексу України. Проводиться досудове розслідування.