На початку липня цього року луцькі правоохоронці спіймали жартівника, який повідомив про вибухівку в нічному клубі «Наталка».

Зокрема, захмелілий молодик, відпочиваючи у нічному клубі, вирішив розважитися доволі оригінальним способом. Чоловік зателефонував з мобільного телефону на спецлінію «102» помічнику оперативного чергового Луцького МВ УМВС України у Волинській області та повідомив про те, що у Луцьку замінований нічний клуб. При цьому горе-жартівник конкретно вказав адресу закладу.

Аби забезпечити безпеку людей, правоохоронці провели евакуацію всіх працівників і відвідувачів клубу, а відтак розпочали пошуки небезпечних предметів. Вибухівки міліціонери не знайшли, натомість за гарячими слідами правоохоронці затримали самого «мінера».

За вказаним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування між прокурором та підозрюваним було укладено угоду про визнання винуватості, за умовами якої підсудний беззастережно визнав себе винуватим у вчиненні кримінального правопорушення.

Тож беручи до уваги всі обставини справи, Луцький міськрайонний суд визнав волинянина винним та призначив йому покарання - чотири роки позбавлення волі з іспитовим терміном два роки.