Через неналежну якість води страждають мешканці одного із суміжних сіл з обласним центром Волині. Споживати та готувати їсти на іржавій воді - неможливо, бідкаються селяни. Якщо питання найближчим часом не вирішиться, санстанція припинить постачання води.

Про це йшлося під час прийому громадян у заступника Луцького міського голови Лариси Соколовської, в Центрі надання адміністративних послуг у Луцьку - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Жителька села Полонка пані Годлевська розповідає, що рахунки селяни оплачують як за питну воду, хоча з кранів ллється іржава.

«Ми написали колективне звернення, що у нас на вулиці Довженка жахлива вода, а платимо як за питну воду. Санстанція сказала, що дають сільраді місяць для вирішення проблеми. Нам сказали, що воду відріжуть, якщо ми не приєднаємось до міста. Ми навіть цілим селом хочемо приєднатися, але нам кажуть в сільраді, що не можна так», - розповідає жінка.

А також додає, що Луцька міська рада має такі можливості забезпечити село належними комунікаціями, люди готові вкладати й свої кошти.

Заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська зауважила, що приєднанню до міста заважають самі сільські голови.

«Звісно, сільські голови ведуть агітацію проти цього питання, бо бояться втратити свої посади. До того ж, у нас є ще подібне звернення із села Рокині», - розповіла Соколовська.

Посадовець сказала, що звернення розглянуть та дадуть їй відповідь, що з цього приводу можна зарадити.