Луцький міськрайонний суд не побачив вини виховательки у трагічній історії 4-ківерчанина Дениска, який внаслідок укусу собаки від сказу помер у лікарні. У трагедії батьки звинувачували виховательку дитсадка, де навчався їхній син, адже були переконані, що дитину собака вкусила саме в садку, втім суд цілком виправдав жінку.

Нагадаємо, що в листопаді 2014 року Волинь сколихнула жахлива новина про те, що 4-річний Денис Демчинський внаслідок укусу собаки помер від сказу. Батьки хлопчика були переконані, що окрім як під час прогулянки в дитсадку, їхню дитину більше ніде не могла вкусити собака. Тим паче, за їхніми словами, про це розповідав і сам хлопчик.

Тож батьки поскаржилися в прокуратуру на дії виховательки, бо були впевнені, що саме через її недбалість їхня дитина постраждала. 

Ото справа надійшла до суду. Як під час слідства, так і у ході судового розгляду освітянка своєї вини не визнавала і переконувала, що жодного разу за час її роботи не було таких випадків, щоб дітей кусали собаки.

В суді вихователька свідчила про те, що кожного дня перед тим, як вести дітей на прогулянку вона оглядає ігровий майданчик і слідкує за тим, щоб на його території не було посторонніх людей, тварин або ж предметів. Крім того, усі вихованці групи постійно знаходяться під наглядом, так як увесь майданчик добре проглядається.
Однак на фототаблицях з протоколу огляду місця події було видно, що майданчик хоч і обгороджений, та все ж в одному місці він не добудований, а тому пес міг забігти на територію дитсадка.

Помічник вихователя, яка по справі проходила як свідок, також засвідчила, що інциденту із собакою влітку минулого року не було. Жінка переконана, що якби когось із діток під час прогулянки вкусила собака, то інші вихованці про це розповіли б одразу. Ба більше, після того, коли батьки хлопчика почали телефонувати до виховательки з претензіями, що вона, мовляв, не догледіла їхнього сина, помічник вихователя сама оглянула хлопчика і жодних ран на його тілі вона не помітила. Крім того, свідок повідомила, що за життя хлопчик часто скаржився на болі в ногах.

Ще одним вагомим фактом у цій історії є свідчення лікаря-невропатолога Ківерцівської ЦРЛ. В суді медик розповів про те, як у жовтні 2014 року до нього звернулися батьки хлопчика і як він проводив огляд пацієнта. При медобстеженні лікар виявив на правій нозі хлопчика в районі гомілки слід від укусу собаки. На тій же ніжці, тільки під коліном лікар виявив ще один рубець, але давній. Батьки пояснили, що це саме та рана, яку хлопчик отримав у дитсадку. Тож виходить, що дитину двічі кусали собаки?

Тим паче батьки вихованців групи Дениса розповіли в суді, що чули від діток про те, що на прогулянці вони гралися з собачкою, а потім почали втікати від нього, і що усі, мовляв, встигли заскочити на гірку, а Дениско не встиг. Тому його ніби й вкусила собака.
Втім суд не взяв це до уваги, так як покази свідків щодо обставин, про які їм стало відомо з інших слів не можуть бути покладені в основу обвинувального вироку.

Окрім батьків, на вину саме виховательки вказувала бабуся померлого хлопчика, яка розповідала про те, що вона забрала свого онука з садка і бачила на його ніжці рану. А коли привела дитину додому, то сама обробила місце укусу зеленкою та забинтувала, а вже потім розповіла про все своїй доньці - матері Дениска.

Але оскільки бабуся не була очевидцем інциденту, суд не може враховувати її покази при винесенні вироку.

Зважаючи на те, що інших доказів по справі не було, Луцький міськрайонний суд виніс виправдальний вирок. Чи подаватимуть батьки хлопчика справу на апеляцію, поки не відомо.