Російсько-терористичні сили в ході дуелі з важкого озброєння з українськими військовими зуміли відсунути сили АТО на 3 км від населеного пункту Золоте. Вони відвоювали у ЗСУ Мар'ївку і зайняли там нові позиції.

Про це повідомив командир козачого бандоформування «Єрмак» з позивним «Отаман», - передає «Преса України».

«У нас не було наказу про захоплення Мар'ївки. Вийшла банальна ситуація: ми побоювалися прориву з їхнього боку, оскільки були передумови. Вирішили виставити «очі», але по них українські військові відкрили вогонь. Наша група висунулася трохи вперед і дала їм «відовідь». Після бойового зіткнення ЗСУ відступили», - розповів бойовик.

Після цього, за його словами, українські бійці почали обстріл з важкого озброєння і козаки знову відповіли їм тим же.

«Потім у них чомусь вибухнули боєприпаси. Вони відійшли і вивісили білий прапор. Потім стали дзвонити нашому начальству з проханнями про перемир'я», - сказав «Отаман».

В результаті, бойовикам вдалося відсунути сили АТО на 3 км від населеного пункту Золоте і зайняти Мар'ївку. При цьому командир казаків зазначив, що наміри захоплювати нові населені пункти у «Єрмака» не було - це трапилося випадково через те, що українські бійці «самі себе підставили», а також по їх необережності. Він дотримується думки, що склад боєприпасів у бійців ЗСУ здетонував через те, що хтось із них випадково викинув туди сигарету.