Земельної ділянки під Києвом від імені загиблого волинянина — учасника АТО домагається якийсь аферист. Сотка там коштує 15 тисяч гривень. Шахрай претендує на 12 соток, - пише Нововолинськ діловий.

Боєць рік тому згинув під Іловайськом, документи зникли, тіло обвуглилось. Родина взимку пройшла жах ідентифікації за ДНК, а 22 серпня цього року перепоховала останки, привізши їх із Дніпропетровська на Волинь.

 


Це Іван Ганя, нововолинець, наш Герой...

А в Обухівській міській раді у квітні розглядали питання про виділення Івану Івановичу Гані, учасникові АТО, земельної ділянки площею 12 соток на підставі поданої ним у березні 2015 р. заяви.

Заява з графічними матеріалами (план із прив'язкою до конкретної місцевості) надійшла в міськраду рекомендованим листом.

Відправник навіщось оплатив і повідомлення про вручення листа, тож у квітні родина Івана Гані дістала отаке:

 

Тверезо все проаналізувавши, Олена з сином і братом дійшли висновку: від імені Івана й на підставі його документів хтось хоче відхопити ділянку надурняк.

Цей хтось визначив собі й місце для житлової забудови — десь біля річки і шосе. Накреслив план розташування. Старанно дотримав процедури звернення до міськради. Здав пакет документів на пошті в Обухові (зверніть увагу на місцеве маркування конверту).

От навіщо повідомлення про вручення оформив — не відомо. Бо на цьому він «спалився».

Так би провернув усе тишком-нишком — ніхто б на Волині й не знав, що загиблому нововолинцю виділяють під Києвом 12 соток для будівництва садиби...

Олена Ганя зателефонувала до Обухівської міськради:

— Добридень, чоловік воює, зв'язок із ним поганий, от дістали від вас повідомлення, що він просить земельну ділянку...

— Так, подав заяву, ми її обов'язково розглянемо. Він же з батальйону «Азов»? Це батальйон «Азов» подавав...

— Ні, він із батальйону «Донбас», — сказала Олена.

 


Іван Ганя служив у «Донбасі» разом із Пушиком — Володимиром Пушкаруком

Листом земельного щастя зацікавилися знайомі знайомих Олени, що працюють у СБУ.

Чи то вони сполошили шахрая, чи то так зірки над Обухівською міськрадою стали, але у травні на адресу Івана Гані надійшла офіційна відповідь — відмова.

 

Зверніть увагу: заявник подав і «графічні матеріали». Ділянку вибрав собі у комфортному місці понад трасою Київ — Знам'янка, інженерні комунікації там є, річка поряд.

Відмовили йому не остаточно. І лише тому, що ще не затвердили землевпорядну й містобудівну документацію «на дану територію».

Земля під Києвом тепер на вагу золота. Одна сотка в околах Обухова коштувала взимку 13-15 тис грн. У Вишгородському районі рік тому ціна сягала 25-35 тисяч гривень за сотку.

Учасникам АТО землю роздають безкоштовно...

Як розповів журналістам видання Олександр Кучма, активіст обухівської Спілки учасників АТО, земельне питання тут є вкрай актуальним. Хлопці навіть перекривати трасу на День прапора намірялись, аби домогтися прозорості й результативності в розподілі ділянок. Уже в останній момент домовилися з чиновниками про зустріч із керівниками ОДА — саме з наболілих земельних проблем.

Олександр Кучма каже, що має список на 300 учасників АТО. Там бійці і ЗСУ, і добробатів — «Айдару», «Донбасу», іменя Кульчицького… Здебільшого місцеві, є 30 киян та один із Вінниччини.

Прізвище Гані активіст чує вперше. Що оборудки з землею почастішали — підтвердив.

Та повернемось до заяви, яку наприкінці березня буцімто подав Іван Ганя. Поза сумнівом, вона з усіма планами-схемами має зберігатися в Обухівській міськраді.

Однак працівниця, яку Олена Ганя попросила «підняти документи, зробити й надіслати родині фотокопію», заяви не знайшла. Принаймні так сказала.

Зайве говорити, що й на Волині родина героя не отримала належної земельної ділянки. Ще навіть не подавала документів.

Цілий рік відчайдушно вірила в його повернення.

 

Свого часу Іван Ганя служив у Косовому, за участь у миротворчій місії мав відзнаки.
Аж три за Косове — і жодної за оборону України.