Днями виповнився рік з того часу як громада селища Заболоття Ратнівського району втратила свого героя Василя Білітюка, який захищав незалежність нашої країни на Сході, - пише ВОДТРК.

Василь Білітюк добровольцем служив у 24-му батальйоні територіальної оборони «Айдар». Торік, 26 серпня, за день до свого 32 дня народження, разом з бойовими товаришами перевозив пораненого до медичного пункту та потрапив під артобстріл на трасі в районі Новосвітлівка – Хрящувате під Луганськом, де й обірвалося його життя. Кілька місяців вважався зниклим безвісти, аж поки його тіло не було ідентифіковано за аналізом ДНК.

Учора радник голови облдержадміністрації Андрій Харлампович разом з Заболоттівським сільським головою Василем Головієм та секретарем селищної ради Тетяною Шевчук відвідали сім’ю загиблого. Оглянули побутові умови, поспілкувалися з матір’ю Раїсою Максимівною. Як виявилося, родина проживає в будинку, який потребує суттєвого ремонту – необхідно замінити старий дах, утеплити стіни.

На місцевому кладовищі, де спочиває захисник Батьківщини, посадовці вклонилися та поклали квіти до могили, висловили співчуття матері.

Аби не згасала пам’ять про земляків, що боронили країну від ворога, за словами селищного голови, на честь Василя Білітюка та ще одного уродженця Заболоття Леоніда Луцика, загиблого при виконанні бойового завдання в зоні АТО, в місцевому навчально-виховному комплексі планується встановити меморіальні дошки.