Акціонерний комерційний банк «Надра», який віднедавна визнали банкрутом, дуже переймається, аби усі його боржники виплатили борги по кредитних договорах. Не виключенням є і луцька фірма «Феміда-Інтер».

Так, адміністрація банку дізналася про те, що на фірмі зараз проходить реорганізація, а її засновники хочуть створити нову юридичну особу шляхом виділу. Це передбачає, що новостворена фірма перейме на себе частину майна, прав та обов'язків материнської компанії.

Нещодавно Господарським судом міста Києва було винесено рішення про стягнення коштів з фірми «Феміда Інтер» згідно кредитних договорі та відкрито виконавче провадження, в ході якого на майно фірми було накладено арешт. Однак на думку представників банку, це майно можуть просто перевести на новостворене підприємство.

Питання реорганізації підприємства та створення нової фірми вирішувалося на зборах учасників товариства. Втім банк вважає, що боржник, при прийнятті такого рішення повинен був повідомити банк і навіть отримати на це дозвіл. Тому представники банку «Надра» взялися через Господарський суд Волинської області скасовувати це рішення і навіть клопотали про колегіальний розгляд справи.

Натомість представник фірми «Феміда Інтер» намагався спростувати такі твердження позивача і заявляв, що новостворена компанія від материнської перебере на себе лише права, а їх вартість дорівнює нулю. Тому у банку немає підстав для хвилювання, а тим більше позову. Разом з тим представник відповідача наголосив на тому, що про реорганізацію шляхом виділу, кредитора повідомляти не обов'язково.

Тож, колегія суддів Господарського суду під головуванням Сергія Бондарєва, заслухавши доводи обох сторін прийняла рішення в позові відмовити.