Російсько-терористичні сили продовжують ускладнювати ситуацію в зоні АТО: фіксується значна кількість їх обстрілів із застосуванням важкого озброєння. Так, пізнього вечора вони відкрили вогонь з РСЗВ «Град» по позиціях сил АТО в Опитному, а із крупнокаліберної артилерії обстріляли житлові квартали Авдіївки. Загалом режим тиші за добу порушили більше сотні разів.

Новину повідомляє прес-центр АТО.

«Наприкінці минулої доби, з 18 години і до опівночі, незаконні збройні формування продовжили ескалацію конфлікту в зоні АТО. Найбільш напружена обстановка в вечері і надалі зберігалася в районі Маріуполя. Близько 21 години 122-міліметрова артилерія окупантів обстрілювала наші позиції в Новогригорівці та двічі у Старогнатівці. Крім того по українському опорному пункту в Старогнатівці працювали ворожі міномети 120-калібру», - йдеться в повідомленні прес-центру.

Одною з найгарячіших точок бойового протистояння був населений пункт Опитне та ближній район, де дислокувалися сили АТО. Спершу бойовики відкрили тут вогонь із мінометів калібрів 82 і 120, а потім застосували й «Гради». Житлові квартали Авдіївки були обстріляні бойовиками за району ДАПу з мінометів.

«На Луганщині, наприкінці доби, під мінометним вогнем злочинців опинялися українські підрозділи в районах населених пунктів Старий Айдар, Трьохізбенка, Станиця Луганська. Загалом, упродовж минулої доби – 27 серпня, незаконні збройні формування 109 разів порушили режим припинення вогню. 15 разів окупанти застосовували артилерію, 34 – міномети, 1 – реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град», - розповіли в штабі АТО.