Уродженець міста Ківерці вигадав новий спосіб як заробити грошей - чоловік бере чужі речі і продає їх, а власникам починає розказувати усілякі небилиці.

Зокрема, подружня пара, яка також проживає у місті Ківерці звернулася до нашого героя з проханням відремонтувати автомобіль "Опель Віваро", який після аварій був технічно несправним. Чоловік одразу ж погодився і запевнив, що він усе зробить сам і навіть купить усі необхідні запчастини, лишень фарбувати повезе на інше місце. Люди погодилися і за кілька тижнів чоловік попросив у них 3 400 доларів США на запчастини.

Подружжя одразу ж передало так званому майстру необхідну суму коштів. Однак за деякий час син власників авто помітив, що автомобіль уже не стоїть у дворі автомайстра. Молодик запитав де машина і почув, що її повезли фарбувати, при чому аж у Ковель. Час йшов, а машину так ніхто і не повертав. Тоді люди запідозрили щось неладне і звернулися до правоохоронних органів із заявою.

Згодом стало відомо, що підприємливий мешканець міста Ківерці схожим чином "розвів" і свого товариша, в якого попросив ноутбук. Мовляв його дружина лежить з дитиною в лікарні і їм там нудно, тому аби трохи розважити рідних, чоловік поросив на певний час покористуватися ноутбуком.

Довірливий молодик погодився і позичив пристрій, а за кілька місяців почав вимагати його назад. Одного дня він взагалі зустрів дружину шахрая і попросив повернути ноутбук, однак жінка сказала, що його у них немає, а її чоловік відніс пристрій в сервісний центр на переналаштування операційної системи.

Тож невдовзі міліціянти отримали ще одну заяву про злочинні дії з боку шахрая. Проти нього відкрили кримінальне провадження, яке невдовзі передали на розгляд до Ківерцівського районного суду.

В суді обвинувачений абсолютно не визнавав свою вину і запевняв, що він продав авто і ноутбук за вказівкою їхніх власників, а тому жодних шахрайських дій не вчиняв.

Однак потерпілі категорично заперечували і переконували, що вони навіть і подумати не могли, що їхні речі отак просто і нахабно продадуть.

Тож враховуючи те, що вина обвинуваченого була цілком доведена, Ківерцівський районний суд засудив шахрая до трьох років позбавлення волі та зобов'язав відшкодувати ошуканому подружжю 14 000 доларів, що дорівнює близько 304 000 гривень.