Камуфльований автомобіль Volkswagen Transporter T4 викрали в ніч на 29 серпня в одному з дворів, що на бульварі Дружби народів (мікрорайон ДПЗ). Сьогодні, 29 серпня, бус мав їхати на передову. Ще 2 автівки «не дорахувалися» при передачі майна новому керівництву після відсторонення з посади друга Устима.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів прес-секретар оперативного штабу з передання матеріальних цінностей Волинського 3-го запасного батальйону Добровольчого українського корпусу.

З його слів, автомобіль був повністю заправлений дизпаливом (а це – більше 80 літрів) та завантажений шинами, яку чекають на лінії фронту. Сьогодні, 29 серпня, бус мав їхати на передову. Проте вночі його викрали у мікрорайоні ДПЗ. ДУКівці кажуть, що скло автомобіля не розбивали, а авто, вочевидь, відімкнули або дубльованим ключем, або професійними відмичками. Також підкреслюють, що автомобіль викрали з принципу. Адже матеріальна цінність автівки - вкрай низька, та й продати його буде дуже складно, враховуючи зовнішній вигляд та чисельні пошкодження.

«Технічний стан не дозволяє продати автомобіль. Він кустарно відремонтований – на ньому діри від вибухів та інші пошкодження. На «розборку» бус теж не піде, матеріальна цінність для базару - нульова. Вочевидь, люди зробили це принципово, можливостей для наживи від такого викрадення я не бачу», - пояснює у коментарі прес-секретар.

Ще дві автівки, з його слів, на баланс організації не передали після відставки екс-командира батальйону друга Устима (Віталія Ковальчука). Нагадаємо, у зв’язку з незадовільною ситуацією у 3-му запасному батальйоні ДУКу та системними порушеннями статутних норм у підрозділі друг Устим (Віталій Ковальчук) відсторонений від виконання обов’язків командира батальйону, а штаб батальйону розформували. Виконувачем обов’язків командира батальйону призначений друг Аргон, перед яким поставили завдання створити новий дієздатний штаб. Друг Матвій пояснив, що Устим не виключений зі складу батальйону, а є наразі рядовим бійцем. Звільнили його за невиконання повноважень командира. Так, командир батальйону повинен займатися підготовкою бійців та ротацією на схід, а не «катанням по місту на автомобілях, які повинні вирушити на схід», що дискредитує батальйон. ДУК, мовляв, є воєнізованою структурою, що бере участь у бойових діях.

У новому штабі ДУКу кажуть, що після «зміни влади» тут не дорахувалися двох автомобілів – Fiat Scudo та Nissan Patrol.

Зліва: Fiat Scudo який розшукують

З цього приводу вже звертались до Віталія Ковальчука, проте прямої відповіді про місце перебування автомобілів не отримали:

«Друг Устим каже, що передав автомобіль (Fiat Scudo– авт.) волонтерам, які його подарували батальйону. Проте, такою інформацією ми не володіємо».

Що стосується трьохдверного джипа Nissan Partrol, то його ДУКівці використовували для пересування містом.

До слова, представники нового штабу кажуть, що інформацію стосовно розшуку вищезгаданих трьох автівок планують передати у правоохоронні органи, а тому встановлювати їх місцезнаходження доведеться оперативникам.