В обласній раді планують ближчим часом замінити шкільні підручники. Втім, на придбання нових книг піде мінімум 3 місяці часу. Про це стало відомо під час оперативної наради в голови волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика, яка відбулася сьогодні, 31 серпня, - повідомляє «Волинська правда».

Звітуючи про нараду Уряду з головами обласних державних адміністрацій, яку очільник області відвідав у Києві 26 серпня, Гунчик розповів про питання підготовки до нового навчального року. Так, Київ наполягає на закупівлі нових підручників для школярів. Зокрема, йдеться про придбання книг на умовах співфінансування: 50% суми оплачує держава з Фонду регіонального розвитку, ще 50% - на плечах місцевого бюджету.

Розуміючи те, що швидко це питання вирішити неможливо, Міністерство освіти дозволило увійти в новий навчальний рік зі старими підручниками. Втім, протягом наступних трьох місяців закупівлі мусять бути здійснені.


Своєю чергою, голова обласної ради, на прохання Володимира Гунчика, запропонував внести відповідний проект рішення на розгляд сесії. Документ щодо закупівлі управління освіти спільно з фінансовим департаментом повинні підготувати до наступної позачергової сесії облради.