Ще один лучанин, якого звинувачують у викраденні 21-річного волинянина Миколи Цепловського, та вимаганні у нього 200 000 гривень, перебуває на лаві підсудних у Луцькому міськрайонному суді.

Раніше ми писали про те, що у серпні минулого року група чоловіків розвідавши, що Миколі Цепловському систематично надходить на банківську картку велика сума коштів, вимагали у нього віддати їм банківську картку і для цього кілька днів утримували його в заручниках.

Після цього стало відомо, що одного з фігурантів справи судили. Зокрема 19-річного Максима Лемещука судили за те, що він впродовж кількох днів, протягом яких Миколу Цепловського ніби як утримували в заручниках, повинен був весь час бути біля нього. Слідкувати за тим, аби заручник нікуди не телефонував і нікому не розповідав про те, що у нього вимагають гроші. Тоді молодий лучанин Максим Лемещук отримав три роки обмеження волі з дворічним іспитовим терміном.

Тепер же ще один фігурант цього провадження перебуває на лаві підсудних. Це лучанин Валерій Шевчук, який за версією обвинувачення в кримінальному провадженні фігурує як водій.

Мовляв, саме Валерій Шевчук возив усіх фігурантів кримінального провадження того дня, коли вони взяли в заручники Миколу Цепловського.

Крім того, чоловіка судять і за статтею крадіжка. В ході судового слухання стало відомо, що Валерій Шевчук викрав з автомобіля потерпілого Миколи Цепловського GPS-навігатор.

У суді чоловік одразу ж запевнив, що свою вину визнає і почав розповідати про події минулорічної давнини.

Тож 5 серпня минулого року він зустрівся зі своїм шкільним товаришем на прізвище Сікорський у піцерії, що по вулиці Кравчука. Молодики розговорилися і Сікорський розповів, що поїде відпочивати з хлопцем на ім'я Микола Цепловський. Мовляв, це молодий хлопчина, якому постійно на банківську картку приходять великі суми грошей. Разом з тим, Сікорський попросив у Валерія Шевчука побути в ролі водія на вечір, оскільки Валерій не вживає алкогольних напоїв, тому він зможе розвезти усіх по домівках. Молоді люди домовилися між собою і розійшлися.

Дорогою додому Валерій Шевчук зустрів свого давнього знайомого на прізвище Вашковець і обмовився йому, що мовляв буде сьогодні в якості водія. Заразом і розповів про Миколу Цепловського.

Того ж дня уже ввечері Сікорський подзвонив до Валерія Шевчука і попросив приїхати в с. Піддубці до розважального комплексу «101 кілометр». Так, як Валерій не мав своєї власної машини, він подзвонив до Вашковця і попросив підвезти його до «101 кілометру».

За півгодини молодики уже були біля комплексу і Валерій подзвонив до свого товариша Сікорського. Той вийшов, забрав Валерія, а сам лишився і про щось говорив із Вашковцем.

Зауважимо, що до комплексу хлопці приїхали на двох машинах «Renault» Вашковця та «Daciа Logan», в якій до закладу приїхало ще двоє фігурантів кримінального провадження Сергій Долінчук та Петро Шнит.

Тоді чоловіки попросили Валерія Шевчука покликати на вулицю Миколу Цепловського, аби поговорити з ним. Коли ж Цепловський вийшов на вулицю, то чоловіки вивели його за територію закладу і попросили сісти в авто.
Валерій Шевчук також сів у другу машину разом із Сікорським та Вашковцем і слідував за Долінчуком та Шнитом. Люди поїхали у сусіднє село, потім зупинилися, вийшли з авто і почали вимагати у Цепловського, аби той віддав їм картку з грошима.
В цей час обвинувачений Валерій Шевчук перебував в іншій машині разом з Сікорським і не брав участі у розмові.

За кілька хвилин хлопці зібралися і поїхали назад до «101 кілометру», аби забрати машину марки «Opel Vectra», яка належить Миколі Цепловському. На прохання молодиків Валерій Шевчук забрав ключі від машини, після чого разом з Цепловським він сів в «Opel» та поїхали до Луцька, аби продовжити гулянку. В цей час Валерій Шевчук зняв навігатор, який був в машині та поклав його до себе в сумку. По приїзді в Луцьк, розповідав Валерій Шевчук в суді, він пішов додому, а що було далі з Цепловським та іншими фігурантами провадження він не знає.

Наступного дня його запросили до клубу «Стара підкова», де, як розповіли обвинуваченому, Микола Цепловський «проставлявся» за те, що продав автомобіль.

Через кілька днів до Валерія Шевчука прийшов його товариш на прізвище Сікорський і почав вимагати, аби Валерій повернув кошти за проданий автомобіль. Однак він відмовився, оскільки взагалі не знає хто продавав машину Цепловського, і хто розпоряджався вирученими коштами.

Тож наразі судові слухання щодо Валерія Шевчука тривають. Судять його одразу за двома статтями - вимагання та крадіжка. Чоловік визнає свою вину щодо крадіжки навігатора та не заперечує, що він був присутній під час того, як у Миколи Цепловського вимагали гроші, хоча сам, переконує, в цьому участі не брав.