Чергова заява ДКП «Луцьктепло» про відстрочку виконання рішення та виплату боргів перед НАК «Нафтогаз» сьогодні розглядалася у Господарському суді Волинської області.

Нагадаємо, що минулого тижня представники теплокомуненерго по кілька разів на день ходили до суду і просили відстрочити виконання кількох судових рішень. Про це ми вже детально описали у публікації «Хіба ревуть воли, як ясла повні, або кому «Луцьктепло», а кому - вибори з боргами». Тоді мова йшла про різні суми боргу.

Сьогодні ж мова йшла про судове рішення по справі за позовом НАК «Нафтогаз» до ДКП «Луцьктепло» про стягнення 9 252 881 гривень. В ході судового засідання представник заявника Ігор Петрук пояснив, що до повного погашення боргу підприємству лишилося заплатити лише 700 000 гривень, однак і цих грошей у підприємства немає. Тому ДКП «Луцьктепло» просить чергову відстрочку.

Зауважимо, що представники НАК «Нафтогаз» до суду не з'явилися, хоча надіслали свої заперечення.

Втім головуючий суддя по справі Микола Шум ухвалив заяву ДКП «Луцьктепло» задовольнити частково, а саме відстрочити виконання рішення до 1 січня 2016 року.