Музичні, спортивні, науково-технічні та туристичні центри запрошують луцьких школярів на позашкільні секції та гуртки. З 1 вересня розпочав набір учнів Луцький міський центр науково-технічної творчості учнівської молоді. Діти віком від п’яти до вісімнадцяти років можуть прийти на навчання у такі групи: інформатика, історико-технічне моделювання, дизайнер, поліграфія та видавництво, радіоелектроніка, секція винаходів та раціоналізаторів, картингу, виготовлення сувенірів. Заняття безплатні, головна умова – прагнення до нових знань. Проте потрібно поспішати із заявками, адже зарахування до груп завершиться 15 вересня, - пише Район.Луцьк.

Для тих, хто хоче покращити свою фізичну форму, спортивні школи Луцька проводять набір у різноманітні секції.

 

Обласна дитячо-юнацька спортивна школа прийматиме на навчання дітей протягом усього навчального року. Можна записатися на гандбол, легку атлетику, волейбол, баскетбол та спортивну акробатику. Єдина вимога – задовільний стан здоров’я дитини. Щоправда, варто звернути увагу й на індивідуальні особливості. Наприклад, спортивна аеробіка вимагає хорошої гнучкості, а от для волейболістів немале значення має зріст.
Записатися на заняття з баскетболу та волейболу можна також і у Дитячо-юнацькій спортивній школі № 1. Тренери чекають на дітей віком від восьми років у першій половині вересня. На жаль, у секції з плавання набір до груп вже завершився.
А от Дитячо-юнацька спортивна школа № 2 прийматиме школярів не лише у вересні. Записатися у групи з тенісу, хокею, футболу, дзюдо та греко-римської боротьби можна буде протягом всього навального року. Якщо ж заняття у певній секції не сподобаються, є можливість перейти в іншу.
До 15 вересня Центр туризму спорту і краєзнавства запрошує дітей у секції спортивного туризму, пішохідного туризму, орієнтування, а також у групи краєзнавчого спрямування. Приходити можуть усі охочі, проте є деякі вікові обмеження: на одні гуртки приймають дітей з шести років, на інші – з дев’яти.

 

Якщо ви хочете, щоб ваша дитина пізнала основи квітникарства, аранжування, або вона цікавиться біологією, то вам варто завітати до Центру еколого-натуралістичної творчості. Набір на гуртки триває й досі. Зазвичай до груп зараховують дітей зі шкіл, з якими центр активно співпрацює. Проте це не стане на заваді всіх охочим школярам записатися на заняття, які, до речі, безплатні.
У позашкільний час є також можливість відвідувати різноманітні гуртки і у Палаці учнівської молоді. Проте не всі вони будуть безплатними. Заняття танцями коштуватимуть близько 100 гривень на місяць. З подачею документів варто поспішити, адже терміни зарахування дітей уже закінчуються.

 

А от музичні школи вже завершили прийом школярів. Щоправда, є можливість записатися на індивідуальні заняття у музичній школі № 1 ім. Шопена, набір на які розпочнеться з 20 вересня. Таке навчання передбачає вісім або дванадцять занять у місяць, коштуватиме 195 та 350 гривень відповідно.

 

Юним науковцям теж буде чим зайнятися у позашкільний час. До 15 вересня Волинська обласна Мала академія наук проводить набір слухачів на навчальний рік. На заняття запрошують учнів 8–11 класів. Проте зарахування відбуватиметься за результатами контрольної роботи з базової дисципліни та психологічного тестування. Навчання у МАН передбачає практичні заняття, а також дослідницьку та експериментальну діяльність у різних секціях.
Майбутнім художникам також доведеться зачекати до наступного року. Екзамени до Луцької художньої школи завершилися ще у серпні. Однак тепер у вас з’явиться час, аби підготувати дитину до вступних іспитів у наступному році. Творчий конкурс передбачає екзамен з рисунку та композиції.

 

Читайте також: У школах на Волині початківців харчуватимуть безкоштовно