Очільник патрульної поліції Львова Юрія Зозуля нібито був причетний до незаконного ввезення медикаментів, що містять наркотичні та психотропні речовини, на територію України. Про це повідомляє ТСН з посиланням на львівське видання «Ратуша».

Головний редактор ЗМІ Микола Савельєв у своїй статті наводить витяг з інтегрованої інформаційно-пошукової системи МВС «АРМОР» (Автоматизоване робоче місце оперативника). В ньому йдеться, що у серпні 2014 року Юрія Зозулю зупинили на пункті пропуску Ягодинської митниці під час перевезення медичних препаратів, що містять наркотичні та психотропні речовини. Сам Зозуля був за кермом та не затримувався.

«13.08.2014 року надійшло повідомлення від інспектора Ягодинської митниці Андрія Кухарука про те, що 13.08.2014 року на території пункту «Ягодин авто» при в'їзді в Україну під час митного огляду автомобіля «Субару ХV» АА 1985 РІ під керуванням Зозулі Юрія Георгійовича, 1988 року народження, жителя м.Київ, було виявлено медичний препарат в ампулах «PIRALGIN» - 25 ампул по 0,5 грама (містить фенобарбітал. - Ред.), та «POLTRAM» - 39 ампул, по 0,5 грама (містить трамадол. - Ред.), які містять наркотичні та психотропні речовини, заборонені для переміщення через митницю в Україну. Зозуля Ю.Г. не затримувався. Лікарські засоби вилучені та будуть направлені на дослідження», - йдеться у тексті статті.

При цьому її автор наголошує, що відповідна інформація зареєстрована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань № 12014030150000212 14 липня 2014 року, ст. 309. ч. 1 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів без мети збуту караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк). З тексту статті виходить, що зупинили Зозулю 13 серпня 2014 року, а інформацію внесли до реєстру фактично місяцем раніше - 14 липня 2014 року. Аргументованих доказів причетності Зозулі до перевезення наркотичних речовин автор не наводить. Він цікавиться в очільників МВС питанням проходження спецперевірки Зозулею під час призначення в нову поліцію.

Зазначимо, раніше главу нової патрульної поліції Львова Юрія Зозулю оштрафували за лихацтво на дорозі. Поліцейський за кермом Subaru мчав дорогою зі швидкістю 113 кілометрів на годину.