Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук разом із мешканцями будинків №8 та №10, розташованих на проспекті Молоді, сьогодні 3 вересня перервали чергове засідання виконавчого комітету Луцької міської ради. Люди скаржаться на незаконне будівництво багатоповерхівки, яке ведеться у їх дворі підприємцем Мальцевою А. В., тому вимагають владу припинити будівельні роботи.

Лучани стверджують, що над одноповерховою будівлею фітнес-центру ведеться прискорене будівництво надбудови котра закриває вікна квартир прилеглих будинків, та створює інші незручності їх мешканцям. Павло Данильчук розповів, що будівництво ведеться з грубим порушенням законодавства України у сфері регулювання будівництва. Це підтвердили й інші представники Луцької міської ради під час зустрічі з мешканцями будинку.

Забудовником не було надано жодних документів, які б підтверджували законність робіт. До того ж добудова фітнес-центру здійснювалась за рахунок прибудинкової території і частини дитячого майданчика.

Павло Данильчук попросив терміново внести на розгляд виконкому проект рішення про припинення будівельних робіт до з’ясування всіх обставин та вивчення всіх дозвільних документів підприємця Мальцевої.

Луцький міський голова зауважив, що його ніхто не попереджував про такий візит, і що проект не завізований належним чином, отже і розглядатись членами виконкому не може. Мешканців будинків на пр. Молоді, 8 та 10 обурила така відповідь мера. Вони розповіли, що звертаються зі своєю проблемою до влади міста вже не вперше, проте досі припинити будівельні роботи не вдалось. Під тиском лучан виконавчий комітет все ж був змушений розглянути проект рішення запропонований депутатом Данильчуком.

Секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко розповів, що Мальцева веде себе зухвало по відношенню до представників влади, та погрожує мешканцям прилеглих будинків. Підприємець та будівельники ховаються від представників влади та силових структур, не бажаючи надавати дозвільні документи. Тож законних підстав для припинення будівельних робіт поки не виявлено.

Члени виконавчого комітету припустили, що звернення з відповідним позовом до суду лише надасть Мальцевій А. В. додатковий час для завершення будівництва. Тому перед виконкомом постало питання в який спосіб припинити будівництво, або віднайти порушення згідно якого можливо було б це зробити.

Сергій Григоренко запропонував доручити департаменту ЖКГ терміново почати благоустрій прибудинкової території, аби унеможливити підприємцю доступ до будівельного майданчика.

«Таким чином ми не порушимо закон, ми зробимо людям благоустій. З іншого боку це не буде незаконне рішення. Просто унеможливимо на декілька місяців доступ Мальцевій, через цей благоустрій, до будівельного майданчика. І зробимо добре діло, і затягнемо час. Дамо час інспекції архбудконтролю розібратись і вжити заходів» - зауважив Сергій Григоренко.

Під час обговорення з’ясувалось, що підприємець Мальцева А. В. недотрималась рішення міської ради про призупинення будівництва до його узгодження з мешканцями прилеглих будинків. Враховуючи цю обставину член виконкому Михайло Щур запропонував призупинити будівельні роботи на підставі не виконання Мальцевою рішення міської ради. Він зауважив, що таке рішення буде цілком законним.