За пропозицією начальника УМВС України у Волинській області на розгляд виконавчого комітету Луцької міської ради був поданий проект рішення про встановлення пам’ятника міліціонерам, загиблим на Сході України під час виконання завдань АТО.

Начальник управління архітектури і будівництва Луцької міської ради Леонід Герасим’юк розповів, що пам’ятник запропоновано встановити у сквері біля готелю «Україна», навпроти входу до управління міліції.

Категорично проти встановлення пам’ятника міліціонерам у центрі міста висловилась заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська. На її переконання встановлення пам’ятника виокремленій категорії працівників міліції можливе лише на закритій території самого управління внутрішніх справ. До того ж на її думку передчасно встановлювати пам’ятники, коли війна ще не закінчилась.

«Я думаю кожен доклав свою часточку до того, щоб була цілісна і незалежна Україна. І війна ще не закінчилася. І зараз ставити пам’ятник окремий… Служба безпеки захоче собі біля меморіалу поставити, а жителі Волинської області, які працюють у селі, вони захочуть теж поставити десь окремо взятий пам’ятник. Тому я категорично проти такого рішення» - зауважила Лариса Соколовська.

Члени виконкому підтримали зауваження заступника міського голови, та схилились до думки - якщо вже встановлювати пам’ятник у центрі міста, то він має бути присвячений всім українцям загиблим в зоні АТО. Луцький міський голова Микола Романюк зауважив, що пам’ятник загиблим в зоні АТО доцільно встановлювати не в центрі міста, а на Луцькому меморіальному комплексі.

Секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко припустив, що питання не буде підтримане більшістю членів виконавчого комітету, запропонував зняти його з розгляду та відправити на доопрацювання. Виконавчий комітет підтримав таку пропозицію.