Новий директор нововолинської шахти №10 Сергій Кожушкін приступив до робочих обов’язків вже 31-го серпня. Його, як і попередника Миколу Рака, у Міністерстві призначили на керівну посаду без погодження губернатора Волині Володимира Гунчика. Про це пише БУГ.

Родом новий керівник зі східної України. Окрім нього, зі Сходу на шахту прибули ще два штатних працівники.

Як пише видання, є інформація, що новопризначеному директорові дали посаду без погодження його кандидатури головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком.

За інсайдерською інформацією, написати заяву на звільнення Миколу Рака підштовхнула його дружина. У власності колишнього директора є бізнес в Туреччині, на попередній посаді у нього небагато перспектив, з огляду на те, як занепадає вугільна галузь в нашому регіоні.

Керівник профспілки шахти №10 Василь Прадід стверджує, що тиску на попереднього директора не було ніякого. Він показав себе з хорошої сторони, і працівники хотіли б, щоб він лишився. Хоч йому пропонували відкликати заяву, він відмовився.

«Новий керівник посильно береться за порядок, за роботу. А як далі буде – час покаже. Робітники поки приглядаються до керівництва. Поганих відгуків про нього немає», - зауважує Василь Прадід.

Шахтарі звикають до нового директора і відвикають від Миколи Рака, у грандіозних планах якого була добудова копальні №10.