В рамках проведення реформи податкової системи в Міністерстві фінансів України запропонували змінити систему оподаткування нерухомості і тепер стягувати податок з усіх будинків і квартир, а крім цього, з промислових та складських об'єктів. Про це свідчить оприлюднений Мінфіном проект Податкового кодексу.

Новину передає «Преса України».

В опублікованому документі наголошується, що квартири, які мають площу більше 300 квадратних метрів і житлові будинки площею понад 500 квадратних метрів будуть оподатковуватися за фіксованою ставкою, що становить 25 тисяч гривень на рік.

А для об'єктів житлової нерухомості, що мають меншу площу, визначати ставку податку Міністерство фінансів пропонує місцевим радам в межах від 0 до 3 відсотків від мінімальної заробітної плати за 1 квадратний метр площі.

Крім цього, в міністерстві запропонували позбавити всіх податкових пільг власників промислових об'єктів і складських приміщень. Ставка податку для них теж буде в межах до 3 відсотків від мінімальної заробітної плати за 1 квадратний метр площі.

Нагадаємо, що голосів народних депутатів України не вистачило на відкликання законопроекту №2405 «Про внесення змін до ст. 265 Податкового кодексу щодо об'єктів житлової нерухомості» для його доопрацювання з наступним поданням на повторне друге читання.