Російські спецслужби за півроку з’ясували місцезнаходження зниклого одинадцятикласника з Москви. За їх словами, хлопець перебуває в Україні, а саме в тренувальному таборі «Правого сектора».

Про це повідомляє російський пропагандистський телеканал «Lifenews», - передає «Преса України».

Як повідомляється, навесні 18-річний одинадцятикласник Кирило Банецький пішов із дому і не повернувся. Батьки подали заяву про зникнення сина і він був оголошений у розшук. Пізніше вони одержали від нього повідомлення.

«Банецький повідомив матері в СМС, що залишає територію Росії, оскільки підтримує націоналістичні погляди. Співробітниками ФСБ та ЦПЭ МВС встановлено, що в даний час він знаходиться на території України і є активним членом організації «Правий сектор». Відомо, що в даний момент він живе у воєнізованому таборі організації», — сказало джерело в російських правоохоронних органах.

За даними російських спецслужб, хлопець вступив у ряди «Правого сектора» і не збирається повертатися назад у Росію.

Викладачі відгукуються про Кирила позитивно. В школі також заявили, що родина Кирила спочатку намагалася приховати факт його зникнення.

Слідчі органи ФСБ Росії порушили щодо Банецького кримінальну справу за статтею «Організація екстремістської діяльності». Хлопцю загрожує два роки в'язниці.