Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони опублікував карту ситуації в зоні антитерористичної операції станом на 5 вересня поточного року.

Режим припинення вогню спостерігається майже по всій лінії розмежування.

«Донецький напрямок. Бойові дії велися тільки в західних передмістях Донецька. З території зруйнованого аеропорту і села Спартак бойовики кілька разів відкривали вогонь по передових позиціях сил АТО зі стрілецької зброї і гранатометів. У сел. Піски вчора було тихо ... Найбільш «гарячою точкою» вчора була Мар'їнка, де бойовики 12 разів порушили режим тиші, в основному в темний час доби. Зокрема, двічі противник відкривав вогонь з 82-мм мінометів», - йдеться в зведених даних щодо ситуації в зоні АТО за 4 вересня, оприлюднених у суботу.

У той же час неспокійно було південніше траси Донецьк - Дніпропетровськ. На передових рубежах оборони в Красногорівці відбулася перестрілка між бойовиками і українськими військовими. 

На маріупольському напрямку режим тиші «дотримується зразково».

Що стосується луганського напрямки, то тут 4 вересня відбулася одна ворожа провокація поблизу м Щастя - близько 10 хвилин бойовики вели вогонь із стрілецької зброї, засівши на правому березі Сіверського Дінця.