У Володимир-Волинському р-ні з робочим візитом побував голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Укотре поїхав до Княжого краю, аби поспілкуватися із аграріями, обговорити з керівництвом району та міста ряд актуальних питань, зокрема тих, що стосуються децентралізації та обороноздатності. Про це повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Спільно із Володимир-Волинським міським головою Петром Саганюком Володимир Гунчик обговорив питання продовження будівництва 40-квартирного будинку у Княжому граді для потреб військових, що споруджується коштом Міністерства оборони України. Не оминули й теми ремонту та відновлення військової казарми 14 ОМБ. Слід нагадати, що під час попереднього робочого візиту на терени району голова облдержадміністрації мав нагоду побувати у приміщенні, де розташовується казарма, й оглянути її стан. Тоді ж Володимир Петрович спілкувався із військовим керівництвом, аби пришвидшити процес.

Підсумовуючи, голова облдержадміністрації дав доручення підготувати й спрямувати звернення до керівництва Міністерства оборони України з прохання прискорити вирішення відповідних питань, зауваживши при цьому, що місцева влада готова долучитися на умовах співфінансування із міського та обласного бюджетів.

Традиційно Володимир-Волинський край вважали волинською житницею. Відтак, зрозуміло, що, перебуваючи у районі, керівник найвищої виконавчої гілки влади області не міг не зустрітися із тамтешніми аграріями. Інвентаризація земель та їх ефективне використання – головна тема для розмови, а тим більше, що звернення, де й піднято відповідні питання, раніше спрямував голові облдержадміністрації депутат обласної ради Валерій Діброва.

Тож, вислухавши, що кажуть володимир-волинські господарники, почувши позицію представників влади, Володимир Гунчик запропонував провести в подальшому робочу зустріч, залучивши представників облдержадміністрації, прокуратури області та землекористувачів, аби остаточно врегулювати питання.

Також голова облдержадміністрації поспілкувався із Устилузьким міським головою Віктором Поліщуком. Варто зауважити, що саме громада прикордонного містечка однією з перших влилася у процес добровільного об’єднання громад. Тепер же вибори до місцевих рад, що відбудуться вже у жовтні, на території устилузької громади проходитимуть за іншою схемою. Також у ході розмови, а відбувалася зустріч за участі голови Володимир-Волинської райдержадміністрації Наталії Василець, зачепили й не менш важливе питання: участь Устилузької міської ради в реалізації проектів, що фінансуються із державного фонду регіонального розвитку у 2015 – 2016 роках. Від імені громади Устилузький міський голова подав ще кілька пропозицій.