Свято фізичної культури та спорту, яке в Україні відзначають сьогодні 5-ого вересня, для Луцька цьогоріч стало визначним, оскільки саме сьогодні у місті відкрили оновлений легкоатлетичний комплекс на стадіоні «Авангард».

Нагадаємо, що реконструкція стадіону «Авангард» відбулася завдяки підписанню Угоди між Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк» та Федерацією легкої атлетики України. Тож протягом останніх двох місяців навколо футбольного поля на стадіоні було облаштовано нові бігові доріжки зі швейцарським синтетичним покриттям, майданчики для стрибків у висоту та довжину, та сектор для метань.

Завдяки якості облаштування луцькому стадіону присвоять ІІ категорію міжнародного класу. Це дозволить лучанам приймати у себе міжнародні змагання та чемпіонати з легкої атлетики.

Зауважимо, що присвоєння категорії стадіону «Авангард» було б неможливим без облаштування тренувальної бази для спортсменів. Відтак, спеціально до 75-ої річниці Східноєвропейського національного університету засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця подарував ректору університету Ігорю Коцану сертифікат на 2 000 000 гривень для реконструкції університетського стадіону, а вже 3 вересня спортивну арену відкрили після облаштування на ньому сучасної тренувальної бази.

Тож сьогодні на новому стадіоні, окрім урочистого відкриття та показових змагань спортсменів, лучани мали змогу подивитися футбольний матч за участі ветеранів футбольних команд «Динамо» та «Волинь».

На заваді навіть не став холодний дощ, адже організатори свята на вході до стадіону роздавали усім бажаючим плащі-дощовики.

Матч закінчився з рахунком 2:1 на користь збірної ветеранів «Динамо».

По закінченню матчу урочистою колоною на стадіон вийшли представники різних видів спорту, а музичний супровід для них організував духовий оркестр Палацу культури міста Луцька.

Урочиста церемонія відкриття оновленого стадіону розпочалася хвилиною мовчання, адже рівно рік тому  волинські військовослужбовці, які перебували у складі батальйону «Айдар» потрапили у засідку російських військових. В результаті бою загинуло щонайменше 11 наших земляків. Усі присутні під час урочистого відкриття вшанували світлу пам'ять героїв хвилиною мовчання, а гурт «Піккардійська терція» виконав композицію «Плине кача», яка ще з часів Революції гідності стала реквієм за загиблими патріотами.

Після цього засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця взяв слово і наголосив на тому, що зараз основним завданням українців, зокрема лучан, є – зберегти все те, що ми зараз маємо, для тих, хто на Сході України бореться за наш спокій сьогодні.

Перший заступник Міністра молоді та спорту, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул вкотре наголосив на тому,  що оновлений стадіон дає нові можливості для волинських спортсменів проявити себе, досягти успіхів та встановити нові рекорди, а для України в цілому - можливість приймати та проводити міжнародні чемпіонати та різного роду змагання. Крім того, українські спортсмени відтепер матимуть можливість встановлювати та долати спортивні рекорди, оскільки усі об'єкти стадіону будуть сертифіковані.

Після привітального слова ведучі свята запропонували поважним гостям, засновнику Фонду «Новий Луцьк» Ігорю Палиці та голові правління Фонду Олександру Товстенюку провести показовий забіг.

Наснаги, успіхів та волі до перемоги усім спортсменам сьогодні побажала й учасниця Олімпійських ігор Надія Боровська. Неодноразова чемпіонка переконана, що завдяки новому легкоатлетичному комплексу на стадіоні «Авангард» у волинських спортсменів з'являться нові можливості, кращий рівень для тренувань, а це у свою чергу зможе допомогти їм в майбутньому також брати участь в Олімпійських іграх, гідно представити Україну, а додому повернутися з медалями.

Тож наразі на стадіоні тривають показі виступи спортсменів, а на завершення свята лучани отримають музичний подарунок від Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», а саме виступ відомих українських гуртів «Антитіла», «ТНМК», та «Піккардійська терція».