Сьогодні, 21 вересня у Володимирі-Волинському міському суді відбулось слухання по справі волинського бійця АТО Віктора Котика, якому інкримінують самовільне залишення частини за частиною 3 статті 407 Кримінального Кодексу України.

Зокрема, ще 25 серпня йому вручили повідомлення пропідозру. Військова прокуратура Луцького гарнізону звинуватила старшого солдата в самовільному полишенні військової частини в період з грудня 2014-го по травень 2015 року. Варто зауважити, що Віктор Котик воював в Іловайську, звідки його протитанкова батарея виходила останньою. Нажаль, хлопці не змогли вийти з оточення і потрапили в полон. За 3 дні їх обміняли, тож Віктора направили на реабілітацію. Згодом він прибув до військової частини, однак у зв’язку з розформуванням 51-ї бригади, він не знайшов своїх командирів і не отримував жодних вказівок та завдань. Тож залишивши свої координати для виклику Віктор поїхав продовжувати лікування та реабілітацію. Зокрема, він перебував у медустановах Дніпропетровська, Вінниці та Луцька. Тому своєї вини Віктор Котик не визнав одразу. Хлопець не погодився на мирову угоду з військовими прокурами, адже в такому випадку він би отримав судимість, яка безпідставно очернила б ім’я героя, який доблесно захищав Вітчизну і повернувся з полону. Варто зауважити, що 27-річний старший солдат Віктор Котик за бойові заслуги перед Батьківщиною отримав відзнаку «За воїнську доблесть».

Наразі його інтереси в суді захищає адвокат Василь Нагорний, якому вдалось «відбити» солдата у військової прокуратури. Зокрема, на сьогоднішньому засіданні у Володимир-Волинському суді було задоволено клопотання представника Віктора Котика, яким повернуто обвинувальний акт назад у прокуратуру. Про це Василь Нагорний написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Зокрема, за словами адвоката суддя Леонтій Канівець задвоольнив клопотання про повернення обвинувального акту прокуратурі «в зв'язку з порушенням права на захист та «неконкретним» формулюванням обвинувачення», - йдеться в дописі захисника. Василь нагорний також зауважує, що обвинувальний акт складав слідчий Олег Балакунець, який пішов на підвищення у Львів.

«Чи буде військова прокуратура оскаржувати це рішення, чи буде знову щось розслідувати – я не знаю. Сподіваюсь, що схаменеться і залишить Котика в спокою щоб той зміг нормально пролікуватись… Не можна, так поступати з реальними бійцями, що вижили під Іловайськом, які побували в полоні, нагороджені відзнаками і яким не надали належної медичної допомоги та реабілітації», - повідомив Василь Нагорний.

Засловами адвоката, своїм рішенням суддя зірвав оплески в залі суду, адже підтримати Віктора Котика прийшли друзі і його командир.