Протягом жовтня-листопада 2015 до українського війська призвуть близько 11 тисяч українців. До ЗСУ мають намір залучити 5026 осіб, до Нацгвардії – 5000 громадян. Відповідне розпорядження у вівторок оприлюднив Кабмін, - пише Преса України.

Осіння хвиля коштуватиме державі понад 300 млн грн. Згідно із законом, на одного призовника держава витрачає 2849 грн.

Лідером за кількістю осіб, що підлягають мобілізації, є Дніпропетровщина. Звідти планують призвати 1094 особи. Найменше - з Донецької, Луганської та Закарпатської областей - по 180, 100 і 140 осіб. У Києві нарахували 400 громадян, які повинні поповнити армію України.

«Міністерству внутрішніх справ, Державній спеціальній службі транспорту перерахувати до 5 жовтня 2015 р. кошти Міністерству оборони за перевезення та харчування громадян України, призваних на строкову військову службу до Національної гвардії та Державної спеціальної служби транспорту, в сумі 983 400 гривень та 157 344 гривні відповідно», - йдеться у розпорядження уряду.

Раніше президент України Петро Порошенко пообіцяв, що частка військовослужбовців-контрактників у лавах ЗСУ буде збільшуватися, однак говорити про повне переведення армії на контракт ще зарано.

«Я не є противником контрактних збройних сил. Ми, безумовно, будемо збільшувати контрактну складову у формуванні української армії, і, перш за все, мова йде про ті підрозділи, які будуть нести службу в зонах підвищеного ризику, недалеко від кордону з Росією, там, де потрібні спеціальні знання. Але в найближчій перспективі призов і мобілізація будуть збережені», - заявив український лідер.