Значне погіршення репродуктивного здоров’я спостерігають медики серед лучан у 2015 році.

Про це під час засідання постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства і дитинства повідомив начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Микола Якимчук, - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Він зауважив, що протягом першого півріччя 2015 року спостерігається погіршення плідності і збільшення кількості неплідних пар серед мешканців обласного центру.

Зі слів головного медика, саме тому фахівці галузі періодично проводять лекції, бесіди та заняття в учбових установах Луцька з використанням відеоматеріалів та тематичної літератури. Зокрема, запровадили лекції для студентів, що стосується репродуктивного здоров’я, на основі такої дисципліни, як біоетика.

«В Україні лише 5 лікарів, що займаються цими методиками. Троє із них - у Львові», - зазначив Микола Якимчук.

Окрім того, він наголосив, що з цих же причин лікарі регулярно проводять пропаганду здорового способу життя, гігієнічного та статевого виховання населення, передусім підлітків, в школах, вищих, середніх навчальних закладах Луцька, а також розповсюджуються інформаційні матеріали з питань збереження репродуктивного здоров’я, планування сім’ї, безпечного материнства, відповідального батьківства, профілактики ВІЛ та СНІДу, ІПСШ, абортів, наркоманії, тютюнопаління та туберкульозу.

Загалом, за 6 місяців 2015 року прочитано 888 лекцій, 8103 лекцій з лікарями, 8108 – з акушерками і медсестрами. Лекції прочитані у НВК №26, ЗОШ №15, № 10, № 11, ліцей-інтернат, гімназія №18, № 14, № 21, СНУ, ЛІРоЛ, ЛНТУ.

Лікарі провели 2 семінари-тренінги для студентів медичного коледжу та ПТУ на тему: «Раннє статеве життя: за, проти, альтернатива».

В Луцькому міському центрі соціальних служб сім’ї, дітей та молоді працює соціальна школа збереження репродуктивного здоров’я для жінок, які опинилися в складних життєвих обставинах. В школі відповідального батьківства проведено 348 лекцій, 10125 слухачів, в 1093 вагітних жінок, 1043 сімейних пари, переглянуто стільки ж відеофільмів.

Окрім того, працює веб-сайт пологового будинку, в якому є розділ запитань і відповідей.