Наразі головною стратегією президента РФ Володимира Путіна залишається переключити увагу з України на Сирію. Це пов’язано з тим що його рейтинги серед агресивно-патріотичних частин населення Росії дуже знизились.

Відповідну думку висловив російський політолог Дмитро Орєшкін, повідомляє «Преса України».

«Стратегія Путіна - переключити увагу з України на Сирію. Вона виходила з внутрішніх інтересів, бо Путін сильно втрачає престиж серед агресивно-патріотичної частини російського населення. Користуючись термінологією «ДНР-ЛНР» - він зливає Донбас. Комусь треба платити за розбитий посуд, а її там набили багато», - розповів Орєшкін.

Він додав, що військові довірились Путіну і повірили, що він не кине своїх. Але Путіну потрібно, щоб Донбас лишився гниючою раною, адже вона не дасть Україні модифікуватись і вписатись у європейський контекст.

«Україну втратили, Придністров'я в блокаді, Крим - Україна робить все, щоб максимально здорожчити утримання цієї території. Продуктова, очікувана енергетична блокада не значно посилять труднощі змісту півострова для Росії. Ну і четверта складова - це Донбас. Люди були переконані, що створять Донецьку і Луганську республіки, потім просунуться в Київ, далі до Львова, і таким чином відновлять великий і могутній Радянський Союз», - акцентує увагу експерт.

Орєшкін зазначив, що усі плани описані вище пішли шкереберть, адже економіка у занепаді, інфраструктуру зруйнували, лишились лише бандити.

Нагадаємо, що у Російській Федерації немає ресурсів для того щоб утримувати окуповані території, а саме терористичні «ДНР» і «ЛНР». Саме тому Путін зацікавлений у тому, щоб повернути під контроль Києва території Донбасу.