Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик офіційно звернувся із листом до Віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка, позаяк ситуація, що склалася довкола облавтодору не може не непокоїти керівництво області, - інформує прес-служба Волинської ОДА.

Ще на початку липня цього року відповідно до рішення Кабінету Міністрів України ліквідували ПАТ «ДАК Україна». У такий спосіб дали старт реформі системі Укравтодору, суть котрої – у передачі експлуатаційних можливостей на місця. Зрозуміло, що жодні реформи не даються легко. Щодо галузі дорожнього господарства зокрема. Відтак, відповідні проблеми виникають не лише на Волині.

Реально оцінюючи ситуацію й ризики, адже коштом обласного бюджету погасити борги не вдасться, Володимир Гунчик звернувся до Віце-прем’єр-міністра з проханням терміново розглянути питання про стан справ у дорожній галузі.

«На території Волинської області склалася критична ситуація: працівники ДП «Волинська облавтодор» проводили й планують проведення ряду масових заходів щодо перекриття автомобільних трас на території регіону, зокрема, й міжнародного значення», – йдеться у листі. Зазначено у документі також, що «невирішеним залишається питання розблокування рахунків Служби автомобільних доріг в області. Блокування руху коштів здійснено по всіх відкритих казначейських рахунках, що унеможливило роботу з утримання автодоріг в області та не дає змоги забезпечити безпеку дорожнього руху в області на автошляхах».

З метою сталого функціонування дорожньої галузі області та, враховуючи критичність ситуації керівництво виконавчої гілки влади в області прохає провести нараду з головами обласних державних адміністрацій, де й обговорити питання подальшого функціонування галузі й забезпечення сталого фінансування у 2015-му та наступному роках.

Окрім того, усвідомлюючи важливість «дорожніх» питань, позаяк відповідна ситуація має вплив на роботу цілої галузі, а тим паче в осінньо-зимовий період, Володимир Гунчик за проблеми облавтодору говорив із міністром інфраструктури України Андрієм Пивоварським. Телефоном голові облдержадміністрації вдалося домовитися, що поважне відомство виділить 1 млрд 700 млн грн, аби стабілізувати ситуацію в галузі й виплатити заробітну плату працівникам у державі загалом.