Контрабандистів, які переносили цигарки через українсько-білоруський кордон, затримували із пострілами. Переміщенню тютюнових виробів через українсько-білоруську ділянку кордону запобігли учора прикордонники відділу «Піща» Луцького загону в рамках проведення спеціальної операції «Зубр - 2015», - інформує Держприкордонслужба.

Під час патрулювання кордону прикордонний наряд помітив за кількасот метрів від кордону 4 осіб, які несли по два пакунки. З метою затримання групи осіб прикордонники здійснили попереджувальні постріли вгору із пристрою для відстрілу гумових куль. Не відреагувавши на постріли, група осіб почала втікати. В результаті переслідування одного з порушників затримали.

Порушником кордону виявився громадянин Білорусі, який разом з своїми «товаришами» переносив 8 ящиків з 4 тисячами пачок цигарок білоруського виробництва марки «Магнат».

На затриманого складено адміністративні документи за ст. 185-10, 204-1 та 202 КУпАП України. Тривають пошукові заходи інших правопорушників.

Крім того прикордонники відділу «Рівне» Луцького загону під час незаконного переміщення цигарок затримали двох громадян України. Українці намагалися перемістити в Польщу 6 пакунків з 3 тисячами пачок цигарок. Також за 300 метрів від українсько-польського кордону дільничним інспектором відділу «Грабове» цього загону знайдено тайник. У ньому невідомі спакували та підготовили до переміщення 14 ящиків цигарок загальною кількістю 7 тисяч пачок.