Батько двох дітей, який до всього ще й утримує своїх батьків, після мобілізації відмовився їхати на військовий полігон і тепер за це відповідає в Луцькому міськрайонному суді. 

З матеріалів провадження стало відомо, що чоловік отримав повістку та навіть пройшов медкомісію, яка визнала його обмежено придатним. Однак коли волинянин отримав повідомлення про те, що йому необхідно приїхати на військовий полігон - відмовився і залишився вдома. Своє рішення чоловік пояснив тим, що держава, попри усі свої обіцянки та гучні заяви, так і не забезпечує військових усім необхідним. А тому, побоюючись за своє життя, та зважаючи на те, що він є єдиним годувальником сім'ї, чоловік прийняв рішення не їхати на полігон. 

Згодом прокуратура Луцького району відкрила проти нього кримінальне провадження за статтею 336 ККУ — ухилення від мобілізації. 

На час слідства між прокурором та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості, яку сьогодні Луцький міськрайонний суд повинен був затвердити. 

Однак до суду сьогодні чоловік не прийшов, оскільки через складні сімейні обставини був змушений виїхати з області. Обвинувачений подав відповідну заяву до суду, а головуючий по справі суддя Ярослав Артиш ухвалив підготовче засідання відкласти. 

Зі слів захисника обвинуваченого стало відомо, що у випадку, якщо суд затвердить угоду про визнання винуватості, то обвинуваченому присудять два роки позбавлення волі з іспитовим терміном в один рік.