Для того, аби вирішити питання з легальним видобутком бурштину необхідно не просто прийняти зміни до законодавства, а в першу чергу налагодити діалог з людьми. Зокрема, на думку члена політради партії «УКРОП» Ігоря Палиці спочатку необхідно забезпечити екологічні нормативи і не зашкодити природі, дати можливість людям легально заробляти на цьому і годувати свої сім’ї, а також продумати механізм, аби податки за видобуток бурштину від 30% до 50% лишались в бюджеті регіону, де видобувається сонячне каміння.

Про це член політради партії «УКРОП» заявив під час прес-конференції з нагоди представлення кандидатів на вибори до місцевих рад. Зокрема, політик зауважив, що слідкував за тим, що відбувалось в Маневицькому районі, коли проти людей кинули міліцію та Нацгвардію.

«Добровольці сьогодні воюють на фронті, а з людьми воює забезпечені усім повністю спецпризначенці. Я не знаю звідки взялася тисяча людей і де вони всі знаходяться в цей час, коли Президент шукає приватні армії. А тут раптом нізвідки з’являється тисяча спецохоронців. Вирішувати проблему проти своїх людей, які не мають що їсти, шляхом Нацгвардії і міліції не можна категорично», - висловив своє обурення Ігор Палиця стосовно появи силовиків в повному бойовому обмундируванні.

За його словами, це виглядає так, що влада за допомогою міліцейських кийків ганяє людей по їхніх же землях і не дає їм можливості заробити та не пропонує їм ніякої альтернативи. Натомість саме тамтешня громада та їхні погляди можуть підштовхнути владу прийняти найбільш оптимальні законодавчі рішення, аби і люди мали легальний заробіток, і податки лишались в області на розвиток регіону.

«Тобто від 30 до 50% податків мають лишатися в регіоні, де видобувається цінний природний товар. Тут треба прийняти зважені правильні закони. Так само мають розподілятися податки на регіони, де видобувається нафта, пісок, газ», - заявив Ігор Палиця.