Волинські правоохоронці спільно з ДАІвцями виставили посилений контроль Маневиччині, де нещодавно відбулися бурштинові заворушення.

Про це розповіли у коментарі журналістам інтернет-видання «Під прицілом» у прес-службі Волинського УДАІ. Наразі на території Маневицького району встановили 5 блокпостів. Допомагають ловити незаконних бурштинокопачів правоохоронцям і даівці, яких лише у цьому районі чергує 5 нарядів. Інспектори ДАІ перевіряють водіїв та машини, оглядаючи кожну автівку на предмет виявлення незаконного бурштину або знаряддя для його видобування. 

Як зазначили у прес-службі Волинських ДАІвців, правоохоронці працюють по всій Волині, але у зв’язку з бунтами на Маневиччині, основні сили зосереджені саме у цьому напрямку.

Нагадаємо, на початку тижня на Маневиччині здійнялася буча через приїзд великої кількості нелегальних бурштинокопачів з Рівненщини. Як розповів згодом голова управління МВС України у Волинській області Петро Шпига, у маневицькі ліси за «сонячним камінням» прибуло близько 2000 старателів з інших областей. Це викликало певні заворушення, оскільки правоохоронці намагалися вигнати «нелегалів» з лісу, а ті чинили опір.

Під час затримання в людей вилучили близько 4 кг бурштину, 400 лопат, бури та 5000 гривень. До районних відділків міліції доставили близько 200 копачів.

До слова, старателі взяли в заручники знімальну групу каналу «1+1». Вони пропонували міліції звільнити журналістів лише в обмін на право видобувати камінь.

Також повідомлялося, що вже в середу бурштинокопачі роз’їхались, але міліція й досі продовжує чергувати на блокпостах.